skip to Main Content

De hieronder genoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Romy Gaat Voor Toekomstbestendig Wonen In Groningen

Romy gaat voor toekomstbestendig wonen in Groningen

Toekomstbestendig wonen: je hoort het overal. We ontkomen niet aan het verduurzamen van onze huizen. Maar in Groningen speelt nog een ander aspect een grote rol: veilig wonen. Omdat Van Wijnen, QuakeShield en Urgenda graag willen bijdragen aan duurzaam én veilig wonen in het Groninger land, doen ze gezamenlijk ervaring op met het verbeteren, versterken en verduurzamen van woningen. Te beginnen met een woning in Ten Post, de tijdelijke woning van Romy. Romy is namens Van Wijnen eigenaar van het voormalig postkantoor. Omdat ze het belangrijk vindt dat anderen kunnen leren van haar ervaringen, blogt en vlogt ze over het gehele proces. De aftrap is op 4 juni aanstaande, met een Open Huis waarbij het versterken met QuakeShield te aanschouwen is.

De komende maanden wordt Romy’s huis opgeknapt, versterkt en energieneutraal gemaakt. Zo wordt het huis veilig voor bewoning én tegelijk een voorbeeld van hoe we afscheid kunnen nemen van Gronings gas. “Als woningeigenaar duik ik nu zelf in het diepe, denk ik actief mee met het bouwteam en doorloop ik alle stappen”, aldus Romy. “Vanaf het begin tot het einde van het verbouwproces deel ik mijn ervaringen online.”

Open Huis als aftrap

De woning in Ten Post wordt versterkt met QuakeShield, een innovatieve, lichtgewicht oplossing. Zware constructies zijn overbodig; door sleuven in de muur te frezen en koolstofcomposiet strips aan te brengen die acht keer sterker zijn dan staal, is de woning gegarandeerd versterkt voor de toekomst. Benieuwd naar Romy, de woning en het versterken? Kom dan maandag 4 juni tussen 16.00 en 19.00 uur naar de Rijksweg 203 in Ten Post.

Volg Romy op http://www.toekomstbestendig-in-groningen.nl.

Back To Top