skip to Main Content

De hieronder genoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

QuakeShield Hoofdsponsor Van Event THOES

QuakeShield hoofdsponsor van event THOES

Als Groningers zijn we het er allemaal over eens: het is hier goud wonen. Toch heeft een grote groep huiseigenaren vragen over hun woontoekomst. Terwijl in de regio volop bouwinnovaties en betaalbare concepten zijn ontwikkeld voor versterking. Maar ook voor verduurzaming, wonen zonder gasaansluiting en levensloopgeschikt (ver)bouwen. Ondanks onzekerheden in een groot deel van Groningen, vinden initiatiefnemers BuildinG en Groninger Dorpen het tijd om een brug te slaan tussen de bewoners en de bouwsector. Om ze de kans te bieden het heft in eigen hand te nemen waar het wél mogelijk is. Om ze perspectief te bieden.

Wie goed beslagen ten ijs komt, kan uiteindelijk betere keuzes maken. Daarom wordt op zaterdag 30 juni van 11.00 tot 17.00 uur het event THOES georganiseerd; de Groningse vertaling van ‘thuis’. Want in je woning leef je, beleef je en heb je lief. Je eigen huis is je thuis. Maar helaas wordt dit door veel Groningers in het bevingengebied niet altijd meer zo ervaren. Er zijn veel onzekerheden over de aanpak van schade en herstel, over de versterkingsopgave, over de eigen woontoekomst, over de waarde van de woning, over veiligheid. Dit alles brengt niet alleen onzekerheid en frustratie in het gebied, maar zo langzamerhand ook een zekere ongeduld. Zowel bewoners als de bouwsector willen verder, willen doen. Met het event THOES hopen de initiatiefnemers samen met de bouw en bewoners een positief tegengeluid te kunnen bieden.

Over de initiatiefnemers

Vanuit de kracht van de regio en de behoefte een platform te bieden aan de Groningers, organiseren BuildinG, Groninger Dorpen, Bouwend Nederland, EBG, Coalitie Gezond Wonen en hoofdsponsor QuakeShield THOES, waar bewoners en bouw elkaar ontmoeten. Door Groningers, voor Groningers.

Over THOES

Thoes is een informatiemarkt voor Groninger huiseigenaren die hun opties willen verkennen. Met stands, lezingen, workshops en expedities in de regio over (ver)bouwen, versterken en verduurzamen van hun huis én informatie over de financiële regelingen die hiervoor zijn. THOES vertelt huiseigenaren wat Groningen aan bouwinnovaties in huis heeft.

Kijk hier voor meer informatie over THOES 

Back To Top