skip to Main Content

De hieronder genoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Wie zijn wij?

Vanuit een sterke regionale betrokkenheid en de ambitie om tot een innovatief product te komen is QuakeShield ontstaan, ontwikkeld door de Groningse bedrijven SealteQ en Koninklijke Oosterhof Holman.

Zelf aan de slag
Toen de aardbevingsproblematiek in 2012 serieuze vormen begon aan te nemen, konden we wachten op een oplossing, of zelf aan de slag gaan. We besloten zelf een product te ontwikkelen om gebouwen preventief te versterken. Omdat we geloven in kennisdeling en samenwerken, zijn we samen met professor Jan Rots – hoogleraar Structural Mechanics for Buildings aan de TU Delft – een onderzoek gestart. Onze promovendus Ömer Türkmen heeft in Europa gezocht naar geschikte testapparatuur. Maar omdat dit niet beschikbaar was voor ons in Nederland, hebben we dit in eigen beheer en onder toezicht van TU Delft en Eindhoven zelf ontwikkeld en gebouwd. De testapparatuur is inmiddels overgedragen aan de testhal van BuildinG, kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendige bouw en infra. Zo blijft de kennis die we hebben opgedaan tijdens de ontwikkeling van QuakeShield verankerd in de regio en het regionale onderwijs en kunnen we blijven kennisdelen. Ook kunnen we de samenwerking met het Groningse MKB verder uitwerken.

En nu
Inmiddels heeft QuakeShield tientallen projecten in het Groningse gebied uitgevoerd. Het product is klaar voor de markt, en klaar om u een veilig thuis te bieden.

Back To Top