skip to Main Content

De hieronder genoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

240 Banen Door Subsidie Voor Aardbevingsbestendig Behang

240 banen door subsidie voor aardbevingsbestendig behang

De Groningse bedrijven SealteQ en Oosterhof Holman krijgen een subsidie van 150.000 euro voor hun systeem om metselwerk preventief te versterken tegen schade door aardbevingen. Zij hebben  een soort versterkt behang uitgevonden dat de samenhang van gemetselde muren vergroot. De bedrijven hebben het product samen met de TU Delft en TU Eindhoven ontwikkeld.

Met de subsidie van de provincie Groningen kunnen de bedrijven de laatste tests doen voordat het product klaar is voor de markt. Door het grote aantal huizen in de provincie dat vanwege de aardbevingen verstevigd moet worden, verwachten de twee bedrijven een grote vraag uit de regio. Ook zien de bedrijven kansen om de uitvinding in andere landen met aardbevingen te verkopen. Uiteindelijk moet het systeem ongeveer 240 banen in de regio opleveren.

Innovatief Actieprogramma

De subsidie komt uit het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG). Het IAG is bedoeld voor vernieuwende, ambitieuze samenwerkingsprojecten in de sectoren Healthy Ageing, Biobased Economy, Energie en Transsectorale Innovatie. Met dit subsidieprogramma wil de provincie investeren in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen. Het vierde programma is in november gestart en loopt tot en met 2017. In totaal is 5,8 miljoen euro beschikbaar. Daarvan is al 4,4 miljoen beschikbaar gesteld. Nu is er nog ruim 1 miljoen beschikbaar. Gezien het grote aantal aanvragen worden geen nieuwe inititatieven meer in behandeling genomen.

bron: provinciegroningen.nl

Back To Top