skip to Main Content

De hieronder genoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Rekenmethodiek QuakeShield Gevalideerd

Rekenmethodiek QuakeShield gevalideerd

Om een wetenschappelijk sterk onderzoek neer te zetten, heeft QuakeShield afgelopen zomer dé grootste testbatch (ter wereld) voor FRP versterkt metselwerk getest.

Meer dan 170 proefstukken, bestaande uit ruim 55 m2 metselwerk, zijn onderworpen aan 6 verschillende proeven. Deze zijn deels uitgevoerd bij QuakeShield in Groningen en deels extern, zoals in het laboratorium van de TU Eindhoven.

Nadat de gegevens zorgvuldig zijn geanalyseerd, heeft Prof. Ir. S.N.M. Wijte (TU Eindhoven/ Adviesbureau Hageman) een analytisch model opgezet om met QuakeShield versterkt metselwerk uit-het-vlak belastingen te kunnen doorrekenen.

Gevalideerd en geautomatiseerd

Deze rekenmethodiek is tevens gevalideerd door Prof. Dr. Ir. J.G. Rots (TU Delft). De rekenmethode is uiteindelijk geautomatiseerd in Excel, zodat de constructeurs op een tijd effectieve manier metselwerk uit-het-vlak seismisch bestending kunnen maken. Hiervoor is wel van belang dat de constructeurs de onderliggende rekenmethodiek goed onder de knie hebben, om kwalitatieve resultaten te waarborgen.

Back To Top