skip to Main Content

De hieronder genoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Ongeveer anderhalf jaar geleden begon Pieter Bijma uit Appingedam uit te zoeken wat de mogelijkheden waren om zijn woning te versterken. Zijn woning aan de Farmsumerweg in Appingedam ging al wat jaartjes mee, en was waarschijnlijk niet bestand tegen aardbevingen, die zich in de omgeving steeds vaker voordeden.

Pieter Bijma, in het dagelijks leven zelfstandig bouwondernemer, woonde in deze tijd een voorlichtingsbijeenkomst van QuakeShield bij en werd hier zeer enthousiast van. “We waren ons huis op dat moment net aan het verbouwen en hadden geen zin om de boel daarna nog een keer te slopen om het huis aardbevingsbestendig te maken. Bij het toepassen van QuakeShield zouden we alles mooi in één keer kunnen doen, waardoor ik gelijk benieuwd was naar de mogelijkheden”, aldus Bijma.

Een andere mogelijkheid was het versterken door spuitbeton, maar QuakeShield bracht enkele belangrijke voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel was dat QuakeShield een voordeliger keus was, maar er lagen ook andere redenen ten grondslag aan de keuze, Bijma: “QuakeShield bleek een schonere en snellere oplossing om mijn huis te versterken, bovendien was het veel lichter dan de andere opties. Hier kwam ook nog eens bij dat wanneer ik voor spuitbeton had gekozen, mijn muren 6 of 7 centimeter dikker zouden worden, waardoor ik minder ruimte in mijn woning zou hebben.”

Het gehele bouwproces is Bijma meegevallen: “Uiteindelijk heeft alles maar 2 weken geduurd. Ik ben ervan overtuigd dat het in de toekomst nog sneller kan, omdat mijn huis verre van ideale werkomstandigheden kent. Mijn huis heeft oude en harde stenen, die niet allemaal even recht meer op elkaar staan. Wanneer er meer huizen in Groningen versterkt zijn en er meer ervaring is opgedaan met verschillende typen huizen, weet ik zeker dat het nog efficiënter kan!”

Back To Top