skip to Main Content

De hieronder genoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Minister Ollongren Praat Met Bouwers Over Versterkingsopgave

Minister Ollongren praat met bouwers over versterkingsopgave

Woensdag 14 augustus bracht minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken een bezoek aan BuildinG in Groningen, waar ze sprak met vertegenwoordigers van de bouwsector. Waaronder met QuakeShield. Het onderwerp van gesprek was dan ook de versterkingsoperatie. “Ik begrijp het ongeduld en ongenoegen heel goed”, zei de minister tegen RTV Noord.

Stropaviljoen

Tijdens de bijeenkomst werd het Stropaviljoen geopend. In dit futuristische gebouw laten ondernemers en studenten van de Hanzehogeschool zien dat je met stro sterk en modern kunt bouwen. Het Stropaviljoen laat zien dat je met stro vormvrij, sterk en modern kunt bouwen. Straw Blocks Systems bouwt lego-achtige geprofileerde blokken met bewerkte ruwe strobalen. De stroblokken worden in een licht houten frame verwerkt tot prefab elementen voor gevel, vloer, dak en binnenwanden. Ze hebben een hoge isolatiewaarde.

Onze collega Jan Folkert de Vries legt minister Kasja Ollongren het principe van QuakeShield uit

Ervaringen delen

“We zijn met elkaar op zoek naar versnelling en ontzorging van mensen in het aardbevingsgebied”, aldus Sander Wubbolts van Bouwend Nederland. “Die ervaring hebben de aanwezige bouwers, en dat hebben we gedeeld met de minister.” Hij vindt dat er gewoon gestart moet worden waar het kan. “De bewoner moet de regie krijgen en iedereen laten doen waar hij goed in is.

Ollongren spreekt van een ‘goed gesprek’. “We zijn het erover eens dat de bewoner centraal staat. Het moet duidelijk zijn wie welke rol heeft en we moeten tempo houden. De Groningers verwachten dat en dat is terecht. Bovendien willen de bouwbedrijven heel graag. Kortom: we moeten nu gewoon aan de slag.”

Bron: RTV Noord

En bekijk hier het item van OOG TV.

Back To Top