skip to Main Content

De hieronder genoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Sinds 1 oktober werken we aan het versterken van de kopgevels van 41 huurwoningen in Appingedam. We doen dit in opdracht van Friso Bouwgroep. De woningen zijn eigendom van woningcorporatie Woongroep Marenland, en maken onderdeel uit van een totaalproject van 64 woningen in de wijk Opwierde-Zuid.

Staal niet voldoende

De begane grond en de verdiepingsvloer zijn versterkt met een stalen portaal. Na calculatie bleek echter dat staal niet genoeg was om de woningen optimaal te versterken. Omdat QuakeShield een lichtgewicht product is, een flexibel installatieproces heeft en er niet wordt ingeleverd op de leefruimte, worden de kopgevels op deze wijze versterkt.

huurwoning opwierde zuid appingedam

Vanaf een kant versterkt

De gevels zijn vanaf een kant versterkt met QuakeShield. Door vervolgens ankers aan te brengen in het metselwerk, zijn de gevels van beide kanten versterkt. Naast versterkt zijn de woningen ook verduurzaamd en van het gas af. De eerste twee blokken van 5 woningen zijn inmiddels versterkt. In januari 2019 gaan we met de volgende selectie verder.

Back To Top