skip to Main Content

De hieronder genoemde activiteiten zijn medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Installatie: voor renovatie en nieuwbouw

Het innovatieve systeem QuakeShield is niet alleen toepasbaar bij nieuwbouw, maar bij uitstek ook geschikt bij renovatie. Zo hebben we in het Groningse Usquert een vervallen boerderij – die geen enkel verband meer had – aan de binnenkant versterkt. Hiermee kunnen we een wezenlijke bijdrage leveren aan het behoud van de karakteristieke Groninger dorpen.

Strips inwendig aanbrengen

Anders dan bij betonconstructies – die we extern wapenen met koolstofstrips – brengen we de strips bij metselwerk inwendig aan. Zo worden beide zijden van de wand versterkt op trekkrachtcapaciteiten en kan de wand een grotere belasting weerstaan.

Wapeningsnet

Tot slot wordt op de muur een koolstofnet geplaatst, dat wordt afgesmeerd met een glasvezelversterkte polymeermortel. Dat zorgt voor een betere samenhang tussen de bakstenen.

Het unieke systeem

Het unieke QuakeShield systeem werkt als volgt:

  1. Eerst wordt de buitenkant van de spouwmuur voorzichtig verwijderd
  2. Daarna worden er (stofvrij) groeven in de muur gefreesd en voorzien van een hoogwaardige hechtprimer
  3. Hierin worden lichtgewicht koolstofcomposiet strips geplaatst
    (8x sterker dan staal!)
  4. Deze worden ingebed in een speciaal ontwikkelde taai-elastische lijm
  5. Vervolgens wordt de gevel voorzien van een laag glasvezelversterkte mortel en een koolstofwapeningsnet
  6. Daarna wordt het geheel nogmaals voorzien van een laag cementmortel. Het geheel zorgt voor samenhang en stabiliteit in de gevel.

Hulp Nodig?

Neem contact op met ons klantenservice team als je vragen hebt.
Wij zijn er om je te helpen

+31 (0)594-283591 | info@quakeshield.com

Samenwerking

Martin van der Leest (SealteQ) en Peter Westra (Koninklijke Oosterhof Holman) zijn trots dat ze in samenwerking de eerste gevalideerde versterkingsmethode voor huizen in het Groningse bevingsgebied hebben ontwikkeld: de versterkingsmethode werkt, heeft zich in de praktijk bewezen. Hiermee voldoet het product aan de strenge eisen die de heren zichzelf hebben opgelegd. Test na test na test is het nu zelfs onderdeel van het promotieonderzoek van onze promovendus Ömer Türkmen.

Kennisdeling leidde tot QuakeShield

Vanaf het moment dat de heren in de auto stapten, op weg naar professor Jan Rots van de TU Delft, is het gaan lopen. Testbanken werden gebouwd, contacten met de TU Eindhoven werden gelegd en er werd internationaal georiënteerd. Oftewel: kennisdeling leidde tot QuakeShield. Om de kennis te verankeren in de regio, zijn in 2017 de testbanken overgedragen aan innovatiecentrum voor de bouw BuildinG (Build in Groningen).

Grunn design met internationale allure

Na slechts drie jaar stevig onderzoek is QuakeShield goed in beeld. Zo mochten we komen spreken op de internationale metselconferentie Padova in Italië, en op de Australische Masonry Conference in Sydney.

Back To Top