Menu
+31 (0)594-283591 info@quakeshield.com

Dé oplossing voor aardbevingsbestendig wonen en werken

Vanuit een sterke regionale betrokkenheid en de ambitie om tot een innovatief product te komen is QuakeShield tot stand gekomen, ontwikkeld door de Groningse bedrijven SealteQ en Oosterhof Holman. Het is een gepatenteerde, lichtgewicht oplossing die met een korte doorlooptijd en een aantrekkelijk kostenplaatje metselwerk preventief versterkt.

De oplossing – die ruimschoots voldoet aan de huidige norm voor bevingsbestendige nieuwbouw (NPR) – is wetenschappelijk onderbouwd door TU Delft en TU Eindhoven. Bovendien wordt het project mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Noord-Nederland, Koers Noord en de provincie Groningen, vanuit het Innovatief Actieprogramma Groningen-4. Ook heeft QuakeShield een toekenning vanuit de Nieuwbouw-innovatieregeling NAM ontvangen voor verdere doorontwikkeling.

hoe werkt het

Waarom QuakeShield?
QuakeShield is een uniek systeem van Oosterhof Holman en SealteQ om gebouwen zowel voor- als achteraf aardbevingsbestendig te maken. Als gevolg van de gaswinning zijn de afgelopen jaren in het Groninger land veelvuldig aardbevingen ontstaan. Deze geïnduceerde bevingen hebben veel schade aan gebouwen aangericht. Dit veroorzaakt een onveilig gevoel onder de bewoners. Het versterken en aardbevingsbestendig maken van deze gebouwen is daarom pure noodzaak, maar geen eenvoudige opgave. Reden voor Oosterhof Holman en SealteQ – beide afkomstig uit Groningen – om de handen ineen te slaan. Op eigen initiatief en met eigen kosten is voor de specifieke Groningse situatie QuakeShield ontwikkeld, met academische onderbouwing vanuit de TU Delft en TU Eindhoven.

Download hier de Informatie Leaflet

DutchEnglish